måndag 20 februari 2012

Dagens middagstips-Gräddig korvgryta med Dijonsenap



Gräddig korvgryta med Dijonsenap för 2 personer




1 pkt finsk Blå länkkorv alternativt knackkorv eller en bit Falukorv

2 st små gula lökar

4 dl grädde

1 tärning köttbuljong eller 2 msk kalvfond utspädd med 1/2 dl varmt vatten

2 1/2 - 3 msk Dijonsenap

1 msk tomatpurée

1 msk vetemjöl

Grovmalen svartpeppar och salta efter smak

Smör till stekning



1) Tärna korven och bryn den gyllenbrun i smör. Hacka löken och tillsätt den i stekpannan med korven.

2) Strö över vetemjölet på korv och lökblandningen och rör om, värm vattnet till buljongen i en vattenkokare och blanda i buljongen. Häll det i pannan. Låt puttra upp.

3) Tillsätt grädden, Dijonsenapen, tomatpuréen och krydda med svartpeppar och salta om det behövs, låt småputtra några minuter. Servera med ris, pasta eller hemlagad potatismos och en fräsch grönsallad.


Smaklig måltid

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar