torsdag 15 mars 2012

Restaurang il Tempo

Peter och Carina Nordin


Den klassiska italienaren il Tempo på Södermalm har fått nytt liv, restaurangen har totalrenoverats i regi av restauratören Peter Nordin, som köpte il Tempo tillsammans med Daniel Guven i december 2011. Efter tre intensiva månader står nu restaurangen redo att ta emot sina första gäster. Mycket av restaurangens ursprungliga charm finns kvar. Nya il Tempo sjuder av gastronomisk passion och italiensk glöd vilket formar restaurangens uttryck i såväl smak som form.

Ginos i New York, Frank Sinatras favoritrestaurang som inte längre finns kvar, har stått som mall för restaurangen. För 20 år sedan fick il Tempo sina unika tapeter med zebror från Ginos och det lever fortfarande kvar som ett viktigt emblem.

Rustika smaker och dofter från Umbrien, Toscana och Amalfi blandas med storstadsinfluenser från Rom, Florens och New York. Il Tempo binder samman det gastronomiska i storstaden tillsammans med det lantliga.

Il Tempo har plats för 100 sittande matgäster precis som tidigare. Borden är dukade med vita dukar och il Tempos eget signaturporslin. Panelerna har fått ny färg och gästerna får sitta på de klassiska Thonetstolarna "Rondo Armchair" som är tillverkade i Milano exklusivt för il Tempo.
I den nya baren som rymmer 25 personer har man möjlighet att läppja på en klassisk Bellini, precis som på Harrys Bar i Venedig eller  avnjuta Peters egenproducerade  Chianti Classico 2008 från byn Vinci i Toscana. Baren har även en röd skärmaskin av märket Ferrari. Den skär upp de bästa charkuterierna från små utvalda producenter - den italienska marknadens "fast food".

- Il Tempo andas verkligen det genuina Italien. Vi serverar egenproducerat vin, egen olivolja, vi tillverkar vår egen pasta och charkuterierna kommer från noggrant utvalda producenter, vi vill bjuda på nya upplevelser i en miljö som känns hemtam och avslappnande, säger Peter Nordin


Peters fru Carina står för restaurangens lyxiga desserter - hon bjuder på allt från härliga chokladtårtor till marängtårtor och tiramisu.

-Italienska middagar handlar om gemenskap och att hylla det goda livet. Il Tempo är inget undantag från detta utan ser till att bjuda på det mesta av det bästa. Efterrätterna är den njutbara pricken över i:et, säger Carina Nordin.


Il Tempo kommer att ingå i PDF Brasserie Group AB, som ägs och drivs av Peter Nordin samt bröderna Daniel och Filip Guven. Il Tempo är den tredje restaurangen i koncernern. Kökschef är Kristoffer Condroni, konditor är Peters hustru Carina Nordin och restaurangchef är Richard Broni.

I mars öppnar företagsgruppen även en helt ny cocktaileria i Brut Bar, restaurang Prinsen. Cocktailerian inryms i restaurangens restaurerade undervåning som, under en tid, varit bortglömd.
Här finns en stor härlig bar i zink, ett chambre separée med vinkällare och mixologer i absolut toppklass. Tanken är att skapa en stämningsfull plats dit gäster söker sig efter jobbet eller inför middagar och kulturevent. Barchefer är Rhis Vickeri och Fredrik Malm. Till sin hjälp i skapandet av stadens fräschaste cocktails har de Anton Olsson.

Info och bilder Micael Bindefeld AB




Antipasti




Lasagne


Choklad och maräng


il Tempo


Högbergsgatan 40
118 26 Stockholm
Tel: 08 644 75 10


www.iltempo.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar