torsdag 30 september 2010

Elle Interiör

 Ett härligt nummer av Elle Interiör, en kopp te och Nougat Montélimar kan det bli bättre. Härligt med lite vardagslyx.

                                           
                                       

lördag 25 september 2010

Marie Antoinette

Marie Antoinette regisserad av Sofia Coppola är en favoritfilm. Den handlar om den franska drottningen Marie Antoinettes ( Kirsten Dunst )  dekadenta liv. Förutom en bra handling så är filmen en riktig färgklick.
Fylld med vackra, ljuvliga klänningar, pampiga och härliga miljöer och poppig musik. Riktigt ögongodis.


Marie Antoinette trailer

jersey-scarf

När mamma och jag var och flanerade på stan så passade vi också på att gå till vår favorit tygbutik, där kan man vara i timmar och bara beundra tyger och få en massa  nya idéer.
Jag hittade ett härligt puderrosa piké/jerseytyg som jag köpte. Av det tyget så har jag nu gjort en scarf till mig.
Mycket enkelt var det: klippte bara ut längs med långsidan ett passligt mått på scarfen och så var det klart.
Behövdes inte kantas eller nåt, den rullar sig fint på kanterna.

                                          

Nya kort

I fredags satt jag och fixade lite kort, eller delar till kort. Nu fattas bara kortbottnarna, måste ut på stan och leta.

onsdag 22 september 2010

Virkat

Har fyndat många fina virkade dukar på loppis. Tänkte att jag skulle sy dom på kuddöverdrag så att det blir lite shabby chic känsla över kuddarna. Sedan om man har tillräckligt kan man använda dom t.ex. som applikationer på en stor linneduk eller varför inte ändra utseende på ett gammalt överkast.

tisdag 21 september 2010

Varmt om halsen

Den här ljuvliga, korallrosa och lilla halsvärmaren har min moster stickat till mig. Den kommer att tas i bruk så fort det blir kallare...

måndag 20 september 2010

Rouge Coco 05 Mademoiselle

Det här är mitt nya favorit läppstift. Färgen är härligt varm och läppstiftets konsistens håller läpparna mjuka.
Perfekt till vardag och fest.
Chanels modell är ingen mindre än chica Vanessa Paradis.

Vanessa Paradis - Rouge Coco Chanel (Official video)

Det nyaste collaget

Vintageskor

Jag gillar vintagekläder- och skor . En liten hobby som jag har är att fynda kläder och porslin och annat skoj på loppisar och på Stockholms Stadsmission. Man kan göra verkliga fynd.
En annan sak jag gillar är när mamma eller mormor går igenom sin garderober, linneskåp eller andra små gömmor. Här kan man hitta allt möjligt trevligt.
När mamma rensade ur sin skosamling för ett tag sedan, fick jag två  par fina skor att trippa in hösten med. Passar bra med svarta strumpbyxor eller med treggings. Jag älskar skor med klackar men till vardags föredrar jag mina favoriter: Converse och ballerina skor till vår och sommar och till hösten och vintern bekväma stövlar, kängor och så mina varma och härliga UGG:s.


Skor från mammas skosamling




                                                         

Sticka, sticka, sticka...

Så här till hösten blir jag alltid inspirerad till att börja sticka en ny halsduk, för att det är så lätt. Har ännu på hälft en halsduk som jag började sticka på för ett tag sedan, måste sticka färdigt den så att jag kan börja på en ny. Det skulle vara kul att kunna sticka raggsockor och vantar nu till vintern men det känns lite krångligt. Min kära  mormor stickade alltid raggisar,  benvärmare och vantar till mig men har slutat med det eftersom hennes syn är dålig. Jag hoppas på att jag snart hittar någon bra stickbeskrivning på sockor och vantar för det är guld  värt med handstickat. Tycker inte ni? Är det någon som har ett bra tips på varifrån jag kan hitta några enkla beskrivningar?!


söndag 19 september 2010

Lite collagekort

Här kommer några collagekort som jag har gjort. Jag har rivitoch klippt pappersbitar som jag sen har format till t.ex. blommor och fjärilar som jag sen har klistrat på ett kort.


lördag 18 september 2010

I love ACNE

Jag verkligen älskar mina ACNE jeans har flera par. Mitt första par köpte jag för 10 år sen och det är det bästa jeansköpet någonsin. Hade haft svårt med att hitta jeans och så gick jag in på en butik och bad om hjälp.
-Jag behöver ett par jeans och försäljaren tog fram ett par ACNE och de satt perfekt och jag blev kär direkt.

År 1996 grundades ACNE av fyra personer en av dem är Jonny Johansson. Ett livsstilsmärke som hade uppdrag inom bl.a.reklam, grafisk design och tv. De hade även ett stort intresse för jeans. De sydde upp jeans med röda sömmar som delades ut till släkt och vänner.
Jeansen uppmärksammades av en modetidning och det blev succée. ACNEs kreativa chef Jonny Johansson bestämde sig för att satsa på mode och år 1998 lanserades deras första kollektion.
Idag är det svenska modemärket ACNE ett välkänt märke med flera butiker runt om i världen. Gå även in och kolla på www.acnestudios.com

ACNE = Ambition to Create Novel Expressions

måndag 6 september 2010

Fin brosch

Den här fina dragkedjebroschen ska pryda min svarta kappa eller min svarta tygväska i höst...
 
 

Elisabeth Perotin

Jag gillar Elisabeth Perotin. Hon är en fransk fotograf och grafiker. Hon tar fantastiska foton. Här är ett litet smakprov på  några av hennes verk. Kolla även in hennes blogg www.septemberbliss.blogspot.com


                    Bilder lånade av September Bliss blogg och fotograferade av Elisabeth Perotin

Lanvin och H&M


 H&M:s nästa stora designersamarbete 2010 är med det franska modehuset Lanvin. Kollektionen kommer ut i butiken den 23 november. Kollektionen har designats av Lanvins konstnärliga ledare Alber Elbaz. Ser verkligen  fram emot det här samarbetet. Den som väntar på något gott...  

                                                                                                                Logo lånad av H&M

söndag 5 september 2010

Sweat Shop Paris

Sweat Shop är ett nytt trendigt och kreativt koncept som öppnades i april 2010 det ligger nära ST martin Canal i Paris. Det är ett "café couture", där man kan hyra en Singer symaskin för 6 euro / 1 h . Förutom att fika och sy så kan man bl.a. gå på olika workshops, lära sig sticka, DIY fashion med olika gästdesigners.Befinner du dig i Paris i en längre tid och gillar att sy så tycker jag att du definitivt ska besöka Sweat Shop.Gå in på dearas hemsida på www.sweatshopparis.com/ och läs mera.

Bilderna lånade av Sweat Shop blog och är tagna av fotografen Laurence von Thomas